Vuurvliegjes.
Vuurvliegjes. Foto:

Vuurvliegjes-excursie

in Beek met IVN RijnWaal

BEEK - Op woensdag 22 juni houdt IVN RijnWaal om 21:30 uur een vuurvliegjes excursie aan de voet van de Duivelsberg in Beek/Ubbergen. De start is op de parkeerplaats van hotel De Musschenberg aan de Rijksstraatweg 154 in Beek-Ubbergen.  

Rond de langste dag van het jaar ligt de paartijd van 'vuurvliegjes'. Deze insecten, die eigenlijk geen vliegen zijn maar kevers, hebben dan hun paartijd. Mannetjes vliegen rond op zoek naar vrouwtjes, glimwormen genoemd, die ergens op de grond zitten en daar lichtsignalen uitzenden. De dansende lichtjes geven een feeërieke sfeer aan het bos. We hopen natuurlijk op een mooie avond want bij hevige regenval gaat de excursie niet door.

Omdat deze excursie ’s avonds laat in een kwetsbaar natuurgebied plaats vindt, is er slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers en is aanmelden noodzakelijk. Aanmelden bij Gijsbert Peelen 06 10864179.

Het gebruik van zaklampen is ongewenst. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie over IVN RijnWaal staat op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.