De drie Groesbeekse helden zijn klaar voor de start. (foto: Joop Verstraaten)
De drie Groesbeekse helden zijn klaar voor de start. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Drie Groesbeekse helden namen deel aan de Mega Run en deden 6 landen aan in 5 dagen

GROESBEEK - Zondagmorgen 12 juni vertrokken drie Groesbeekse vrienden met een auto, die niet duurder mocht zijn dan duizend euro naar het Brabantse Asten, de start van de Mega Run. Ze hadden een zwarte Volkswagen Passaat op de kop getikt en deze voor de run een oranje kleur gegeven met een zwart dak. 

Ivo Albers (29) Ricardo van Susteren (34) en Kenny Peters (35) zijn deze uitdaging aangaan. Vanuit Asten vertrok de Mega Run naar België, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Slovenië, Oostenrijk en eindpunt Tsjechië. Dan hebben we er 2400 kilometer op zitten. Vandaar gingen ze terug naar Groesbeek, nog eens 600 kilometer. Het trio kwam vrijdag 17 juni weer terug in Groesbeek. 

Ongetwijfeld hebben ze in één week veel gezien en beleefd. Ze zijn niet bang dat hun auto hen in de steek laat. "En mocht het wel zo zijn, dan repareren wij die zelf. Wij nemen diverse onderdelen mee, maar hopen ze niet te moeten gebruiken", aldus het drietal voorafgaand aan de Mega Run. 

In totaal deden 350 deelnemers mee aan deze Mega Run. De teamnaam van de drie Groesbeekse avonturiers is ‘PFF PFF Maar Dan Natter'. Deze naam staat ook met grote letters enkele malen op hun auto.
De Megarun is een roadtrip voor echte strijders door Europa. Het is een vijfdaags avontuur met legendarische feesten door heel Europa.