De sloop van voormalige Scapino en Hema loopt wat vertraging op. (foto: Joop Verstraaten)
De sloop van voormalige Scapino en Hema loopt wat vertraging op. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Bouwplan Marktterrein Groesbeek loopt wat vertraging op

GROESBEEK – In tegenstelling tot eerdere geruchten dat de projectontwikkelaar voor de bouw op het Marktterrein geen aannemer zou kunnen krijgen, wordt door de projectontwikkelaar Johan van de Ven ten stelligste tegengesproken. Hij laat weten dat er in mei met Bouwmaatschappij Janssen uit Venray de overeenkomst al is getekend.

Normaal gesproken heeft een aannemer drie maanden de tijd nodig om voorbereidingen te treffen voor de bouw en de sloop van de panden van voorheen Scapino en Hema. Maar in verband met de schaarste van de bouwmaterialen heeft hij nu zes maanden tijd nodig om met de bouw te starten. "Ik had het graag eerder gehad", aldus projectontwikkelaar Van de Ven. “Hopelijk gaat de bouw van de 24 appartementen (12 koopappartementen en 12 middeldure huurappartementen) van start."


Over de invulling van de begane grond in totaal 600 m2 is momenteel nog niets bekend, daar wacht Van de Ven voorlopig nog even mee. Daarom is het evenmin duidelijk of Scapino nog terug komt in Groesbeek. Wel is het de projectontwikkelaar opgevallen, dat er belangstelling bestaat voor een winkeltje op de begane grond.