Vlaamse dichter
Peter Theunijnck in Nijmegen

NIJMEGEN - Op 25 juni om 14:00 uur is er in het Poëziecentrum, gevestigd achter in de bibliotheek Mariënburg een extra bijeenkomst van de reeks Ontmoet De Dichter... Johan Reijmerink gaat in gesprek met de Vlaamse dichter Peter Theunynck (1960) die in Antwerpen woont.

Eerste aanleiding van zijn komst is de net verschenen bundel ‘Hoogliederen’, maar natuurlijk passeren meer thema's uit de poëzie van Theunynck de revue.
In 2018 verscheen ‘Tijdrijder’. Als dichter debuteerde hij met ‘Berichten van de Pan American Airlines & C’ (1997), een bundel die genomineerd werd voor de C. Buddingh’-prijs. Zijn gedichten werden herhaaldelijk bekroond met prijzen. In 2013 was hij vrije stadsdichter van Brugge.

Theunynck is behalve dichter ook freelance tekstschrijver, vertaler en auteur. Hij bracht in 2010 de biografie van Karel van de Woestijne uit, genomineerd voor de AKO-literatuurprijs en bekroond met de Essayprijs van de provincie Antwerpen

In 2016 verscheen zijn eerste graphic novel, ‘Nel. Een zot geweld’, een samenwerking met Lies Van Gasse. In datzelfde jaar debuteerde hij als romanschrijver met De Slembroucks. Theunynck schreef ook een kinderboek ‘Oma is kwijt’ (2018).
Kortom: veel aanknopingspunten voor een goed gesprek.