Het huidige gebouw van fanfare Wilhelmina en De Maddogs aan de Kloosterstraat in Groesbeek. (foto: Joop Verstraaten)
Het huidige gebouw van fanfare Wilhelmina en De Maddogs aan de Kloosterstraat in Groesbeek. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Jongerencentrum Maddogs en fanfare Wilhelmina

verhuizen in Groesbeek naar De Mallemolen

BERG EN DAL - De gemeenteraad van Berg en Dal wil van sociaal cultureel centrum De Mallemolen het bruisende hart van Groesbeek maken. Hiervoor wil de gemeente zoveel mogelijk gebruikers in de Mallemolen huisvesten. 

Het college van burgemeester en wethouders van Berg en Dal heeft daarom voorgesteld om Jongerencentrum OJC Maddogs en fanfare Wilhelmina te verhuizen naar De Mallemolen. Maddogs en de fanfare huizen nu nog in een gemeentelijk gebouw naast De Mallemolen. De gemeente wil in dit gebouw appartementen realiseren. 

Maddogs en fanfare Wilhelmina zijn zeer tevreden met hun huidige huisvesting. Toch hebben beide clubs meegedacht met de gemeente over verhuizing. Daarbij hebben ze wel een aantal voorwaarden/wensen ingebracht. De gemeente houdt daar bij de verbouw van De Mallemolen zoveel mogelijk rekening mee. De fanfare krijgt een multifunctionele oefenruimte met geluidskooi en een opslagruimte voor de instrumenten. Maddogs kan voor haar evenementen gebruik maken van de theaterzaal. En krijgt samen met het jongerenwerk van Forte Welzijn inloopruimtes in de kelder van De Mallemolen. Maar niet alle wensen kunnen worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld de oefenruimte voor bandjes. Daarvoor maakt de gemeente geen plaats meer in De Mallemolen. De gemeente vindt het niet haar taak onderdak te bieden aan repeterende bandjes die ook nog veelal van buiten de gemeente komen. 

Ruimte voor nieuwe gebruikers 

Om van De Mallemolen het bruisend hart van Groesbeek te maken is meer nodig dan een verbouwing en de verhuizing van de fanfare en Maddogs. De gemeente wil graag de inwoners van de gemeente vragen om mee te denken over de Mallemolen. Welke activiteiten missen nog? Welke potentiële gebruikers zijn er? Binnenkort kunnen alle inwoners van de gemeente hun ideeën kwijt via de website samenbergendal.nl.