Vlijt en Volharding bij schoolproject 14 juni. (eigen foto)
Vlijt en Volharding bij schoolproject 14 juni. (eigen foto) Foto: vereniging zelf

Vakantieconcert in Heumen door

muziekvereniging Vlijt en Volharding

HEUMEN - Zondag 3 juli sluit muziekvereniging Vlijt en Volharding een intensief seizoen af met haar traditionele vakantieconcert. Het seizoen dat grotendeels beheerst werd door corona, stond met name in het teken van de dirigentenwissel en de opstart van het leerlingentraject dat inmiddels is uitgemond in een klein opstartorkestje. 

"We hopen dat dat na de zomervakantie met nieuwe leerlingen kan worden aangevuld. Ook het project in samenwerking met de school ('Wieger wordt wakker') was een succes. Bij de afsluitende uitvoering zaten er ruim 300 mensen (leerlingen en ouders) in de zaal.

We zijn zeer verheugd dat het nieuwe college van de gemeente Heumen haar verkiezingsbelofte inlost. De subsidies voor verenigingen zoals wij, zullen na 2023 weer gewoon op het niveau van voor 2019 (bezuinigingsronde) worden toegekend. Een noodzaak voor ons als vereniging om te kunnen blijven bestaan."

Het vakantieconcert wordt gehouden op zondag 3 juli. Dit zal plaatsvinden buiten bij Terp en begint om 14.00 uur. "We hopen op goed weer, maar we kunnen eventueel uitwijken naar binnen. We doen dit samen met muziekvereniging Kunst en Volharding uit Beuningen en zullen aan het eind van het concert ook een nummer gezamenlijk ten gehore brengen. Vlijt en Volharding Heumen staat onder leiding van Marjolijn van der Lee en Kunst en Volharding uit Beuningen wordt geleid door Sjef de Kort.
Tijdens het concert zullen we ook even stil staan bij de huldiging van twee 50-jarige jubilarissen. Kortom een druk programma waarbij iedereen welkom is om onder het genot van een drankje te komen luisteren.