Huldiging jubilarissen door voorzitter Peter Verhoeven.
Huldiging jubilarissen door voorzitter Peter Verhoeven. Foto: Vlijt en Volharding

Vakantieconcert Muziekvereniging Vlijt en Volharding

Algemeen

HEUMEN - Zondag 3 juli sloot muziekvereniging Vlijt en Volharding een mooi en intensief seizoen af met haar traditionele vakantieconcert. Het concert werd samen gegeven met muziekvereniging Kunst en Volharding uit Beuningen. Mede door het mooie weer kon het in ruime getale opgekomen publiek, op het plein bij de pomp voor Terp naast de mooie muziek genieten van een prachtig zonnetje.

Tijdens het concert stonden we ook even stil bij de huldiging van twee vijftigjarige jubilarissen. John Verhoeven en Theo Jetten zijn vijftig jaar geleden samen als jeugdige muzikanten gestart en hebben als trompettist samen veel muziek gemaakt. Theo heeft dit ook beroepsmatig uitgebouwd bij de tamboer en pijpers van het korps mariniers en niet te vergeten bij de steelband. Hij is nu dirigent bij een tweetal orkesten en heeft ook diverse keren bij Vlijt en Volharding ingevallen als dirigent. John ziet de muziek als hobby en staat altijd klaar als er extra handjes nodig zijn bij welk evenement dan ook. Het verenigingsleven en de gezelligheid is voor hem net zo belangrijk als de muziek zelf.

Samen hebben ze jarenlang deel uit gemaakt van het blaasorkest in Heumen dat onder diverse namen muziek heeft gemaakt. Op het laatst onder de naam Naovenant en In Proportion. Ook hebben beiden vaak hun inzet getoond indien er een trompettist nodig was om signalen te spelen bij zowel heuglijke als droevige momenten.

Vlijt en Volharding hoopt een ieder ook volgend jaar weer te mogen treffen bij één van hun optredens. Zie voor informatie (over onder andere opleidingen): www.vlijtenvolharding.com.