De fotograaf legt het moment vast van het doorknippen van het lint door burgemeester jonkheer R.M.J.F.L. van Grotenhuis, die het met zichtbaar genoegen doet. Hij wordt omringd door kinderen, waarvan er verschillende uit ’t Vilje komen. Voor hen is deze foto een mooi zoekplaatje. Links achter de burgemeester staat de initiatiefnemer Toon Romeijn. In die tijd een op de voorgrond tredend man. Prins Carnaval van 1957 tot 1960 en bedenker van de naam Prins Ummenie. Vervolgens gemeenteraadslid van 1966 tot 1970 en voorzitter van de VVV-Groesbeek van 1969 tot 1985.
De fotograaf legt het moment vast van het doorknippen van het lint door burgemeester jonkheer R.M.J.F.L. van Grotenhuis, die het met zichtbaar genoegen doet. Hij wordt omringd door kinderen, waarvan er verschillende uit ’t Vilje komen. Voor hen is deze foto een mooi zoekplaatje. Links achter de burgemeester staat de initiatiefnemer Toon Romeijn. In die tijd een op de voorgrond tredend man. Prins Carnaval van 1957 tot 1960 en bedenker van de naam Prins Ummenie. Vervolgens gemeenteraadslid van 1966 tot 1970 en voorzitter van de VVV-Groesbeek van 1969 tot 1985. Foto:

Opening ijsbaan aan de Hoflaan,

zaterdag 16 januari 1960

GROESBEEK - ‘Direct al veel belangstelling’ zo bericht het Nijmeegs Dagblad: ‘Met rode neusjes en trappelende voetjes wachten zaterdagmiddag en groot aantal kinderen bij de ingang van de nieuwe ijsbaan te Groesbeek op het heugelijke tijdstip, dat deze ijsbaan officieel door de burgemeester geopend zou worden’. 

Door Gerrie Driessen,
Heemkundekring Groesbeek

De ijsbaan was een initiatief van de ‘Stichting Speeltuin en IJsbaan ’t Groeske- terrein Vilje’. Voorzitter was buurtbewoner Toon Romeijn, die met andere vrijwilligers en de lokale brandweer er voor zorgde dat er tussen de Hoflaan en de Mariendaalseweg geschaatst kon worden. Na een tiental jaren bestaan te hebben is de stichting opgeheven, waarna de gemeente er een speelweide heeft aangelegd. In 2014 werd gestart met de ontwikkeling en aanleg van een langgerekte groenstrook met speelplaats. Intussen bekend als Buurtpark ’t Groeske, dat onderhouden wordt door buurtbewoners en vrijwilligers.