Burgemeester Minses feliciteeert het jubilerende echtpaar Hilgers-Dinnissen. (Foto: Matthee Moons)
Burgemeester Minses feliciteeert het jubilerende echtpaar Hilgers-Dinnissen. (Foto: Matthee Moons) Foto: Matthee Moons

Uniek 70-jarig huwelijk in Heumen

HEUMEN - Een 70-jarig huwelijk komt niet vaak voor, maar Jan Hilgers en Truus Hilgers-Dinnissen hebben het voor elkaar gekregen: op 2 juli is het zeventig jaar geleden dat zij voor de kerk zijn getrouwd: een platina huwelijk! 

Ter gelegenheid van dit heugelijke feit kwam de burgemeester van Heumen een aantal leuke presentjes brengen: namens de koning werden zij gefeliciteerd en ontvingen zij ook een prachtig bloemstuk (zie foto). Verder was er een felicitatie van de commissaris van de koning, John Berends. En de gemeente Heumen bood hen een prachtig beschilderde schaal aan met een bos bloemen.

Jan en Truus Hilgers verkeren nog in een redelijke gezondheid. Ze zijn beiden al over de 90 jaar oud en woonachtig aan de Ericastraat. Truus is afkomstig uit Nijmegen-Oost, dochter van een bakker. Jan is de zoon van een onderwijzer in Heumen. In 1934 is het gezin van Jan verhuisd naar Brakkenstein. Ze hebben elkaar leren kennen in de bakkerij. Zij was leerlinge in een banketzaak en hij was banketbakker. Na drie jaar verkering trouwden zij  op 26 juni 1952 voor de wet en op 2 juli 1952 in de kerk van de Heilig Land Stichting. Ze kregen vijf kinderen: Olga, Jan, Marc, Wilbert en Anneke. Ze hebben 11 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen (allemaal meisjes).

Jan was nog een poosje banketbakker, maar kort na hun huwelijk ging Jan werken in de nertsenfokkerij. Tot aan zijn pensioen is Jan daar blijven werken. 32 jaar geleden zijn ze verhuisd naar de Ericastraat en ze wonen daar tot volle tevredenheid.

Jan en Truus genieten van het leven en hopen nog lang te kunnen blijven genieten van hun kinderen en kleinkinderen.