Elma Burg zo trots als een pauw dat het dorpshuis genomineerd is.
Elma Burg zo trots als een pauw dat het dorpshuis genomineerd is. Foto: Joop Verstraaten

Dorpshuis De Slenk genomineerd als ‘Het Dorpshuis van het Jaar’

Algemeen

DE HORST - Elma Burg beheerder van Dorpshuis De Slenk aan de Reestraat op De Horst werd maandagmorgen verrast toen zij bezoek kreeg van Omroep Gelderland dat haar Dorpshuis genomineerd was voor ‘Het Dorpshuis ‘van het jaar 2022. 

De Slenk is een van de zes genomineerde Dorpshuizen die in een bijzonder gebouw zitten. Vroeger 1945 – 1946 was hier de noodkerk dat in 1981 werd geopend als verenigingsgebouw dat Dorpshuis De Slenk is geworden. Naast het Dorpshuis is er ook een oefenruimte voor bandjes ‘Red House’ geworden. 

Voor Elma Burg – al acht jaar beheerder van De Slenk- is deze nominatie een kroon op het werk van alle vrijwilligers, die er werkzaam zijn. Het is voor de vijfde maal dat de verkiezing van Dorpshuis van het jaar gehouden wordt, die mogelijk wordt gemaakt door Leefbaarheidsalliantie Gelderland, provincie Gelderland en Omroep Gelderland. 

De Slenk heeft vanwege deze nominatie een cheque van 750 euro ontvangen. Mocht De Slenk de verkiezing van Dorpshuis van het jaar 2022 winnen, dan krijgen ze nog een cheque van liefst 2.500 euro. De bekendmaking hiervan is het eind van dit jaar.