Gerard en Truus Jacobs met burgemeester Slinkman.
Gerard en Truus Jacobs met burgemeester Slinkman. Foto: Joop Verstraaten

Gerard en Truus Jacobs-Peters zestig jaar getrouwd

Algemeen

GROESBEEK – Gerard (88) en Truus (88) Jacobs – Peters waren op de kop af zondag 17 juli liefst 60 jaar getrouwd en waren een diamanten paar. 

Gerard werkte in de kleermakerij van zijn vader Sjef de Köster aan de Pannenstraat in Groesbeek. Gerard moest kostuumpakken verkopen bij de familie Peters aan de Meerwijkselaan in Berg en Dal. Of de verkoop van het pak geslaagd is geweest, is niet bekend, wel dat hij in huize Peters zijn oog liet vallen op dochter Truus van de familie Peters. Via een broer van Truus wist Gerard een afspraak te regelen met Truus op de kermis in Weurt. Vanaf die tijd was het stel onafscheidelijk van elkaar. 

Na ruim zes jaar verkering te hebben gehad besloten ze te gaan trouwen, dus zijn ze nu al ruim 66 jaar bij elkaar. Na hun trouwen hebben ze de zaak van Gerards vader overgenomen. De voormalige kleermakerij is uiteindelijk een damesmodezaak geworden, waarin Truus de scepter zwaaide. Daarnaast hadden ze een woninginrichtingszaak waar Gerard vooral druk mee was. Gerard en Truus hebben twee kinderen gekregen te weten dochter Christel en zoon Jos, die de zaak van zijn vader Gerard geeft overgenomen en later verhuisd is naar een nieuw pand in Malden. Inmiddels zijn ze de trotse opa en oma geworden van vier kleinkinderen waar ze ontzettend veel van houden.

Hun grootste hobby was vele jaren er met de boot erop uit gaan, daarmee hebben ze de mooiste tijd van hun leven gehad. Ook hebben ze veel vrienden weten te maken en genoten van de vele vakanties. Nadat ze gestopt zijn met werken hebben ze samen heel wat kilometers gefietst. Nu wonen ze in hun knusse appartement in Mariënhof. Burgemeester Slinkman van Berg en Dal kwam vrijdagmiddag 15 juli het diamanten paar feliciteren en verraste het paar met een ingelijste trouwakte en een prachtig bloemstuk.