Het diamanten paar Kees en Gerda met burgemeester Minses.
Het diamanten paar Kees en Gerda met burgemeester Minses. Foto: Joop Verstraaten

Briljanten echtpaar Kees en Gerda in Malden

Algemeen

MALDEN – Dankzij de feestavond van visclub De Vriendenkring in een café in Heumen zijn Kees (88) en Gerda (85) al 69 jaar bij elkaar. Ze zijn nu al een briljanten paar. Het was liefde op het eerste gezicht en ze hebben vanaf die feestavond vier jaar verkering gehad, waarna het stel op 12 juli 1957 ging trouwen voor de wet in het stadhuis van Nijmegen. 

Toen zijn ze gaan inwonen bij de ouders van Gerda en na twee jaar in een woning aan de Van Goorstraat in Nijmegen. Een maand later op 12 augustus werd het kerkelijk huwelijk gesloten in de parochiekerk Sint-Franciscus in Nijmegen. Kees was kaashandelaar, Gerda naaister op een naaiatelier.
Samen hebben ze vier kinderen gekregen en grootgebracht: Wim, Kees, Karin en Marc met liefst vijf kleinkinderen: Willem, Erik, Paul, Daphne en Zahra en inmiddels ook nog twee achterkleinkinderen Mick en Lars.

Beiden zijn stapelgek op hun kleinkinderen en achterkleinkinderen. De hobby’s van beiden zijn samen gaan vissen en genieten aan de waterkant, Maar vooral ook reizen; ze hebben onderhand de halve wereld gezien en hebben in 2002 een rondreis van 3,5 maand gemaakt door Indonesië.

Ook voetbal staat ook hoog op het lijstje van zowel Kees als Gerda. Ze bezochten graag de wedstrijden van bij NEC en Juliana. Carnaval vieren zat ook bij beiden in het bloed en ooit is Kees zelfs prins carnaval geweest. Al met al hebben beiden van het leven genoten. Burgemeester Minses van Heumen heeft het briljanten paar woensdagmiddag gefeliciteerd met een fraai boeket bloemen.