Genieten op de speelplaats van het spannende toneelstuk.
Genieten op de speelplaats van het spannende toneelstuk. Foto: Peter Hendriks

Jaarsluiting op speelplaats kindcentrum Op De Horst

Algemeen

DE HORST – Ook op kindcentrum De Horst heeft de laatste schoolweek een jaarsluiting plaats gevonden. Vanwege het mooie weer heeft deze jaarsluiting plaatsgevonden op de speelplaats aan de Plakseweg.

Het werd een toneelstuk in de openlucht waaraan alle leerlingen en diverse leerkrachten hebben deelgenomen. Liefst twee jaar lang is er naar alternatieven gezocht, omdat de jaarsluiting door corona niet door kon gaan. Maar dinsdag 12 juli was het dan eindelijk weer zo ver. Het schoolplein was gevuld met zo’n 220 kinderen, vele ouders en opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden in totaal zo’n 500 mensen.

De jaarafsluiting ging over een kermisbaas en een circusbaas die allerlei acts (olifanten, tijgers, sterke mannen, enzovoort) voorbij lieten komen. Ondertussen werden ze bestolen door een vrouw met een baard met een heleboel gedoe. Uiteindelijk is alles weer goed gekomen. De strekking van het toneelstuk was ‘Raar is leuk’. 

Iedereen is voldaan naar huis gegaan, en daar ging het allemaal om, aldus Daphne Laukens directeur van kindcentrum Op De Horst.