Drie kinderen in Romeins kostuum spelen in het museumpark. (foto: Raoul van Meel)
Drie kinderen in Romeins kostuum spelen in het museumpark. (foto: Raoul van Meel) Foto: Raoul van Meel

Romeinse Zomer voor jong en oud

Museumpark Orientalis

HEILIG LANDSTICHTING - Deze zomer komen heden en verleden samen tijdens de Romeinse Zomer in Museumpark Orientalis. Van 26 juli tot en met 11 september is Museumpark Orientalis weer elke dinsdag tot en met zondag geopend. Op het programma staan veel activiteiten voor kinderen en volwassenen, tentoonstellingen, een bezoek aan de levendige Romeinse stadstraat en liefst vijf weekenden waarin bijzondere tijden levensecht herleven.

Ruim tweeduizend jaar geleden streken de Romeinen neer in Gelderland. In Museumpark Orientalis ontdek je hoe ze leefden en welke denkbeelden en levensvisie ze erop na hielden. Bijvoorbeeld door te slenteren door de Romeinse straat waar huizen uit deze tijd nagebouwd zijn. Of door op ontdekkingstocht te gaan met een Romeinentasje en Romeinse spelletjes te spelen. Door de indrukwekkende fototentoonstelling ‘Een echt Romeins leger’ of door te zien hoe ze in de loop der jaren in films afgeschilderd werden. Ook is er iedere woensdagmiddag kindertheater.

In de weekenden is er extra veel te beleven, zoals een ambachtenweekend of ervaren hoe het is om in een Romeins leger te vechten. Ook is er een Laat Romeins-weekend. De Romeinse straat wordt dan bewoond door Romeinse mannen, vrouwen en kinderen die die daar hun ambachten uitoefenen, hun producten verkopen en met hun wapens trainen. Dan is er nog een Romeins Foodfest: een hedendaags eetfestival met verrassende smaken uit vroeger tijden. Leuk om te weten: de Romeinen hebben eten to-go én het broodje hamburger uitgevonden.

Kijk op de website www.museumparkorientalis.nl wanneer en wat er te beleven is.