Voltallig college onthult Vierdaagse-shirt. (foto: Peter Hendriks)
Voltallig college onthult Vierdaagse-shirt. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Voltallig college onthult nieuw Vierdaagse shirt

van Gemeente Berg en Dal

GROESBEEK – Zaterdagmiddag kwamen de Berg en Dalse Vierdaagselopers bij elkaar in het gemeentehuis in Groesbeek na twee jaar dat de Vierdaagse niet door kon gaan vanwege het coronavirus. 

Burgemeester Slinkman was blij dat de Vierdaagse weer gaat herleven. Hij sprak de aankomend wandelaars toe vanaf een kist vanwege zijn lengte. Slinkman nodigde de college leden uit om hun shirt uit te trekken, waaronder het nieuwe shirt van de gemeente Berg en Dal onder zat. Dit gebeurde onder groot applaus. 

Op het paarse shirt stond naast het logo van Berg en Dal ‘Weg van Berg en Dal' en Slinkman hoopte dat de Berg en Dalse wandelaars hiermee de gemeente Berg en Dal gaan promoten de komende wandeldagen. Het is alleen jammer dat er 214 minder wandelaars zijn als in 2019, toen schreven 629 Berg en Dalse wandelaars zich in en nu zijn het er 415, aldus Slinkman. Hij hoopte dat dit aantal de komende jaren snel zal stijgen.

De 70-jarige Jan Hendriks loopt dit jaar voor de eerste maal mee. Ik was het eigenlijk wat moe om langs de route te gaan klappen en een pilsje te drinken. "Nu loop ik voor de eerste maal 30 kilometer per dag mee ondanks dat ik maar 60 kilometer getraind heb." Petra Rielen die als onderwijzeres afgelopen vrijdag vakantie heeft gekregen, loopt nu voor de negende maal mee. "Ik vind wandelen leuk en is zeer ontspannend en heb slechts 120 kilometer getraind." Wilma Nillesen (64) heeft er al 28 jaar Vierdaagse opzitten, het is voor mij een prestige zaak en loopt samen met haar echtgenoot Frans die voor de zestiende maal de Vierdaagse gelopen heeft.

Wouter van der Geest (apotheker in Groesbeek) heeft er al 25 Vierdaagse op zitten. Hij heeft er weer zin in nadat het twee jaar niet door is gegaan. Monique Peters wilde voor de achtste maal meelopen, maar raakte helaas geblesseerd, zij gaat nu haar vriend Haris Fetahovic aanmoedigen.

Er werden die middag in de hal van het gemeentehuis diverse oude koeien uit de sloot gehaald onder het genot van een hapje en een drankje.

Drukte in  hal gemeentehuis bij het ophalen van Vierdaagse-shirt. Foto: Peter Hendriks)