Afbeelding
Foto:

Burgemeester Slinkman heeft CDA-lidmaatschap opgezegd

BERG EN DAL – Burgemeester Mark Slinkman heeft de fractievoorzitters van de gemeenteraad in Berg en Dal afgelopen week ingelicht dat hij na twintig jaar lid te zijn geweest van het CDA zijn lidmaatschap heeft opgezegd. 

Slinkman heeft al een jaar geleden zijn lidmaatschap opgezegd, maar heeft het bewust stil gehouden omdat hij niet wilde dat het invloed zou hebben in de lokale campagne van de onlangs gehouden gemeenteraadsverkiezingen. Het christendemocratisch gedachtegoed is voor mij erg belangrijk, aldus Slinkman. “Zowel in het kabinet als in de Tweede Kamer volgt het CDA een koers waar ik me niet prettig bij voel. Dan moet je uiteindelijk conclusies trekken, vandaar dat ik mijn lidmaatschap heb opgezegd."

Volgens Slinkman is er landelijk de afgelopen jaren veel misgegaan. "Kijk naar de toeslagenaffaire, de schade aan woningen in Groningen vanwege de aardbevingen en dat leed is van beide nog niet opgelost."
Slinkman heeft laten weten zich niet aan te sluiten bij een andere politieke beweging en gaat verder als politiek onafhankelijke burgemeester. De fractievoorzitters hebben laten weten hier geen bezwaar tegen te hebben.