Marsleider Henny Sackers Ridder in Orde van Oranje Nassau. (foto: Peter Hendriks)
Marsleider Henny Sackers Ridder in Orde van Oranje Nassau. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Marsleider Vierdaagse Henny Sackers

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

NIJMEGEN – Maandagmorgen is in het perscentrum van de Nijmeegse Vierdaagse op de wedren marsleider Henny Sackers door burgemeester Bruls van Nijmegen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor onder andere zijn grote inzet voor liefst 25 jaar inzet voor de Nijmeegse Vierdaagse. 

Hij heeft deze functie gecombineerd met zijn professionele carrière hoogleraar bestuur sanctierecht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Henny Sackers heeft er mede voor gezorgd dat de Nijmeegse Vierdaagse nationaal en internationaal op de kaart is te komen staan.
Henny werd in 2018 marsleider en vanaf die tijd representeert hij de stichting De 4Daagse in binnen- en buitenland. De Vierdaagse is het grootste meerdaagse sportevenement van Nederland geworden. Al met al zijn de verdiensten voor de organisatie en voor de tienduizenden wandelaars ieder jaar, zeer groot. "Het is een man die zich altijd bescheiden heeft opgesteld, terwijl hij grote verantwoordelijkheid voelt en draagt", aldus burgemeester Bruls.