Drukte in de circus tent. (foto: Joop Verstraaten)
Drukte in de circus tent. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Circus Snor zorgt voor blijde gezichten
op camping in Groesbeek

GROESBEEK – Circus Snor is vorige week maandagavond neergestreken in en weiland naast camping Bij Ons aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek. De circusartiesten zijn maandag gelijk begonnen met het opbouwen van een echte circustent en daaromheen diverse kermis attracties. 

Dinsdagmiddag om 13.00 uur ging het circus terrein open en de mensen stonden in de rij om een kaartje te kunnen bemachtigen. Ondertussen konden de kinderen zich al uitkuren bij de diverse kermisattracties in afwachting dat de tent van circus De Snor open ging.
Op het terrein kreeg iedereen die dat wilde een snor op hun gezicht getekend. Het is een creatief kunstcircus zonder dieren, aldus Marco Beers van camping Bij Ons. Zij hebben bij ons al voor het zesde jaar een optreden verzorgd en met succes. De laatste twee jaar waren er alleen maar kermisattracties en geen circustent in verband met corona.

Familie Van der Loos uit Castricum verblijft op deze gezellige camping met hun dochter, die het geweldig naar haar zin heeft. Circus Snor houdt in de zomerdag een tour door Nederland en verzorgt op diverse locaties optredens, waaronder ook de gezelligste en leuke campings zoals hier in Groesbeek, aldus de circusdirecteur. 

Even na een uur ging te circustent open en in een mum van tijd zat de tent vol met 250 circusliefhebbers van jong tot oud. De eerste voorstelling duurde een half uur, waarna de kinderen weer een half uur van de kermisattracties konden genieten. Daarna weer een half uur een voorstelling en het geheel werd afgesloten met nog een half uur spelen in de circusweide. Dezelfde avond werd alles weer afgebroken en vertrok het gezelschap naar Steenwijken en vervolgens naar Neede.

 In afwachting dat de circus tent open gaat. (foto: Joop Verstraaten)