Gregoriaans concert over Titus Brandsma

Algemeen

NIJMEGEN - Op zondag 4 september om 15.00 uur zal de Nijmeegse schola cantorum Karolus Magnus in de Ontmoetingskerk (Meijhorst 70-33)  een optreden verzorgen onder de titel ‘De stem van Titus Brandsma’. 

Speciaal voor deze pas heilig verklaarde grootste Nijmegenaar aller tijden stelde dirigent Stan Hollaardt een programma samen met teksten en gregoriaanse gezangen over het leven van Titus Brandsma.

Vóór de pauze klinken een aantal gezangen met betrekking tot de corona-pandemie en over de heilige Norbertus van Gennep, die 900 jaar geleden de orde van de norbertijnen stichtte.

In de pauze zijn er behalve cd’s ook boekuitgaven van de schola te koop. Onder de laatste het pas verschenen boek van Jacques Janssen ‘De restauratie van het gregoriaans’, een uniek werk waarin de complete geschiedenis van het gregoriaans in de bedding van de bredere cultuur wordt geplaatst.

Toegangsprijzen: 12,50 euro in de voorverkoop; 15 euro op de dag zelf. Entreekaarten via de website van de schola www.karolus-magnus.nl of via secretariaat@ontmoetingskerk.nl of op de dag zelf aan de balie van de Ontmoetingskerk.
Nadere inlichtingen bij de secretaris van de schola Jos Verhagen:  jjlmverhagen@gmail.com; 06 51248009.