Eerste Vitaal-Zuid Run

Algemeen

GROESBEEK - Zondag 25 september aanstaande vindt vanaf sportpark Zuid aan het Nijerf in Groesbeek de eerste Vitaal-Zuid Run plaats. De run bestaat uit verschillende afstanden en is te lopen door jong en oud. 

Het is de eerste grote sportwedstrijd van Vitaal-Zuid, een idee van de stichting Nijerf die de beheersstichting van sportpark Zuid vormt. Er bleven, in de ogen van de stichting, te veel sportmogelijkheden onbenut op het park en daarom ontstond in 2021 het idee van Vitaal-Zuid: een sportpark dat niet alleen een aantal sportverenigingen en sociale partners huisvest, maar een sportpark met een breed aanbod. Zo kan de vitaliteit van jong en oud gestimuleerd worden. Het beweegpark dat een jaar geleden op het sportpark gerealiseerd werd en voor iedereen toegankelijk is, is hiervan een voorbeeld. 

De nieuwe Vitaal-Zuid run bestaat uit een stratencircuit van 2,5 kilometer. Vanaf het sportpark gaat het circuit over de Koningin Wilhelminaweg, richting Strekel, Nieuwe Drulseweg en terug richting Nijerf. De run is bedoeld voor zowel de geoefende loper als voor degenen die net met hardlopen zijn begonnen. Een doel stellen is immers motiverend en zeker na de zomervakantie is de Run een mooie aanleiding om weer meer te gaan bewegen. 

’s Ochtends is er een looprun van 10 en 5 kilometer voor lopers vanaf 15 jaar. Voor de jeugd tussen 10 en 14 jaar is de te lopen afstand 2,5 kilometer. 

Voor de jongste deelnemers is het parcours op het sportpark uitgezet. Voor kinderen tot 6 jaar is de afstand 500 meter, voor de 7- en 8-jarigen 1000 meter en jongens en meisjes van 9 en 10 jaar lopen 1500 meter. Zij starten vanaf 13.00 uur. 

De kosten voor deelname bedragen voor deelnemers tot en met 14 jaar 6,00 en voor deelnemers vanaf 15 jaar 12,50 euro.
Meer informatie en aanmelden via de site van Vitaal-Zuid: www.vitaal-zuid.nl.