Dichter Wout Waanders tijdens Spraakwater 2021 in Bibliotheek Malden.
Dichter Wout Waanders tijdens Spraakwater 2021 in Bibliotheek Malden. Foto: Marcel Krijgsman

Vol najaarsprogramma bij de bibliotheek

Algemeen

REGIO - Dit najaar is er weer van alles te doen, te zien en te beleven in de bibliotheek.

Na een succesvolle eerste editie in 2021 vindt ook dit jaar weer ‘Spraakwater’ plaats in Bibliotheek Malden. Op dinsdag 27 september is de theaterzaal gevuld met spoken word-artiesten en poëzie-minnend publiek. De dorpsdichter van Heumen, Thijs Kersten, is weer nauw betrokken bij de organisatie van deze avond vol woordkunst. Diverse lokale woordkunstenaars zullen de bühne betreden, waaronder Jeroen Antoine, Siham Amghar en natuurlijk Thijs zelf. De presentatie is in handen van de Nijmeegse nachtburgemeester Cees de Beer. Kaarten kosten voor bibliotheekleden 9,50, overige bezoekers betalen 12 euro.

Jeugdprogramma

Tijdens het kindercollege ‘Schrijf Chinees met me’ op donderdag 22 september om 15.45 uur in Bibliotheek Malden leren kinderen hoe het Chinese schrift in elkaar zit. Natuurlijk gaan ze zelf ook Chinese tekens schrijven. In samenwerking met Chinees Instituut De Regenboog zorgt de bieb voor een superinteressant college. Meedoen is gratis, wel even aanmelden in de bibliotheek of via de website.
Op vrijdag 30 september van 15.00 uur kunnen ouders met hun dreumes lekker bewegen op muziek. Samen zingen en muziek maken geeft plezier en is goud waard voor de binding tussen ouder en kind. Meedoen kost 12,50 euro per ouder en kind.

De Nederlandse taal leren of je digitale vaardigheden uitbreiden? Hiervoor kun je terecht in Bibliotheek Malden, Bibliotheek Groesbeek en Bibliotheek Millingen aan de Rijn. Kijk voor het hele programma en meer informatie op www.obgz.nl.