Trafohuis Hezelstraat.
Trafohuis Hezelstraat. Foto: M. Willemsen

Stichting Van Steen en Natuur bij Rabo Clubsupport

Algemeen

BERG EN DAL - Van 5 tot en met 27 september is er weer de stemronde voor Rabo Clubsupport. De stichting van Steen en Natuur heeft zich ook voor Rabo Clubsupport aangemeld.

De stichting Van Steen en Natuur zet zich in voor het behoud van de restanten van het steenindustriele landschap van de Ooijpolder.  Ooit stonden hier 10 steenfabrieken. Nu staat er nog een werkende steenfabriek in Erlecom.

Nergens in Nederland komen zoveel restanten van de steenindustrie voor. Dit maakt dit gebied uniek en waard om te behouden. De stichting van Steen en Natuur heeft al eerder de veldoven aan de Ooijse Bandijk  gerestaureerd, het trafohuis aan de Hezelstraat, het bruggat in de Spruitenkamp en de schoorsteen op het voormalige reomieterrein. Ook is nabij de Spruitenkamp een gerestaureerde excavateur(kleibaggermachine ) geplaatst. Al deze objecten vragen regelmatig onderhoud. Dat doet de stichting middels het verzorgen van rondleidingen per zonnetrein door het gebied. Maar voor groot onderhoud is vaak meer nodig. Ook willen we nog meer restanten restaureren.

“Wilt u zich ook inzetten voor het behoud van het steenindustriële landlandschap van de Ooijpolder. Stem dan op de stichting Van Steen en Natuur.”