Groesbeek maakt zich op voor het jaarlijks kermisgebeuren

Algemeen

GROESBEEK – De Groesbeekse kermis is van zaterdag 3 tot en met 7 september. De horecabedrijven worden bevoorraad met het goudgele vocht en binnenkort gaan de kermisexploitanten hun kermisattracties opbouwen op zowel het marktterrein als een gedeelte van de Dorpsstraat.

Zaterdagmiddag om 15.00 uur wordt de kermis officieel geopend met een prikkelarme kermis tot 18.00 uur. Tijdens de prikkelarme kermis wordt het geluid alsmede de lichteffecten uitgezet.
Zondag 4 september wordt er om 12.30 uur een kermisconcert gegeven in de autoscooter door fanfare Wilhelmina. Dinsdagmiddag van 14.30 tot 17.00 uur is clown Desalles op het kermisterrein te vinden en ‘s avonds van 18.30 tot 22.30 uur is er een muziekfancy fair op de Dorpsstraat, waaraan diverse Groesbeekse artiesten hun medewerking verlenen.

De volgende attracties staan dit jaar op het kermisterrein en een gedeelte van de Dorpsstraat: Hollandse gebakkraam, bussensport, Nougat kraam, Lijntrek en kinderkop van Jut, Skee ball, Beach party, X Factory, Mad Mill (verwarmd springkussen), Lucky Duck, Dumbo circus, Autoscooter en boksbal, Draaimolen ‘Le Grand Carrousel‘, Minicars, Bungee Trampoline, Polyp ‘Copacabana‘, Pusher / Schuifspel, Grijpkranen, Schietsalon, Suikerspin / Popcorn.
Tijdens de kermisdagen wordt een gedeelte van de Dorpsstraat afgesloten tussen het Dorpsplein en de Kerkstraat. Het verkeer zal worden omgeleid.