Het team van Groesbeekse Boy's wint de Berg en Dal Cup.
Het team van Groesbeekse Boy's wint de Berg en Dal Cup. Foto: Peter Hendriks

Sportiviteit hoog in het vaandel bij Berg en Dal Cup in Ooij

Algemeen

OOIJ – Op een zonovergoten sportpark De Kempkes is Ooij vond zaterdag de vierde editie plaats van de Berg en Dal Cup waar in totaal acht regionale voetbalteam aan deelnamen. Een uitzondering werd gemaakt voor SV Heumen, die werd er bij gevraagd omdat Achilles’29 liet afweten, omdat het niet in het trainingsschema paste en Germania, die kon niet omdat deze een eigen toernooi had gepland. 

De Berg en Dalse teams waren SVO/VVLK uit Ooij, BVC uit Beek, Rood-Wit uit Breedeweg Groesbeek, zaterdagteam van De Treffers, SC Millingen, DVSG en Groesbeekse Boys. Het was overigens de eerste maal dat het team van SVO / VVLK met een team aan een toernooi deelnamen. 

Over publieke belangstelling viel niet te klagen, vrijwel ieder team had een delegatie meegebracht om hen aan te moedigen lekker in het zonnetje langs de velden. De Berg en Dal Cup is vier jaar geleden door de gemeente Berg en Dal in het leven geroepen. De organisatie had het college inclusief wethouder sportzaken ook uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn, maar dat heeft laten weten wegens vakantie niet te kunnen komen.

De finale werd zaterdagmiddag gehouden tussen het team van De Groesbeekse Boy’s en het team van SVO / VVLK dat door de Groeesbeekse Boys met 2-0 werd gewonnen. De schaal werd uitgereikt door de voorzitter van SVO Bart Willems. Na de prijsuitreiking barstte het feest los onder muziek van de Leuthse DJ Mike.