Afbeelding

Bijzondere gezongen mis in Mook

Algemeen

MOOK - Op zondag 28 augustus is er om 11.00 uur een bijzondere, meerstemmig gezongen, mis in het kerkje van Mook. Ter gelegenheid van de Kermis in Mook, verzorgen twee koren traditioneel bijzondere gezangen tijdens de mis in Mook, de Kermismis.

De gezangen zullen worden verzorgd door De Broederschap van de Sangers en het dameskoor Con Amore. De gezangen zullen vrijwel steeds meerstemmig zijn, tot vierstemmig. Beide koren zijn al maanden met veel inzet en plezier bezig om de gezangen heel goed te kunnen uitvoeren.

De officiële misgezangen komen uit de meerstemmige Preis-Messe “Salve Regina” van J. Stehle. Ook wordt gezongen het grootse werk ‘Lead me Lord’ van Samuel Wesley, gecomponeerd rond 1800. Verder het indrukwekkende ‘Herr, deine Güte reicht so weit’ van A. Greil. Het speels herhaalde Halleluja maakt het werk toch luchtig. 

Deze werken in moderne talen wordt gevolgd door een bijzonder sfeervol en traditioneel Latijns vierstemmig werk ‘Veni, Jesu’, gecomponeerd door M. Cherubini. Het ‘Onze Vader’ wordt gezongen in een Slavische compositie van de bekende Rimski-Korsakov.

Tijdens de communie zingen de koren het melo-dramatische werk ‘Song of Peace’ uit de Finlandia van J. Sibelius. Hier wordt een ode gebracht aan het vaderland, eigenlijk het land van iedereen. Al met al een hele mooie en complete gebeurtenis, rond de Kermismis. 

Iedereen wordt uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze kermismis, en te genieten van de gezangen, en de hele liturgische sfeer en kwaliteiten.