H. Lambertuskerk, Middelaar.
H. Lambertuskerk, Middelaar. Foto: Theo van Brunschot

Ontdek de rijke geschiedenis van Mook en Middelaar op de Open Monumentendag

Algemeen

MOOK - Het Erfgoedplatform Mook en Middelaar organiseert dit jaar voor de eerste keer een Open Monumentendag met een fietsroute van 20 kilometer (met afsteekmogelijkheden) langs alle gemeentelijke-, provinciale- en Rijksmonumenten van onze gemeente. Een aantal van deze monumenten is open voor bezichtiging, bij veel andere staan informatiepanelen om u meer over hun geschiedenis te vertellen.

De gemeente Mook en Middelaar is rijk aan geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan de Romeinen, de Slag op de Mookerheide of de kerken en kapelletjes uit ons rijke Roomse verleden. Maar ook de Bovenste Molen, het Jachtslot en een aantal historische panden, allemaal zijn ze getuigen van een indrukwekkend verleden.

Kortom, een belevenis om eens nader kennis te maken met onze plaatselijke geschiedenis door een mooie fietstocht langs de nog aanwezige monumenten. Geïnteresseerd? Noteer dan 11 september in uw agenda. Op de volgende startplekken: bij de O.L.V. van Zeven Smartenkerk Molenhoek, de H. Lambertuskerk in Middelaar, bij de kassen van het Jachtslot de Mookerheide en de Bovenste Plasmolen in Plasmolen, maar ook bij de restaurants ’t Zwaantje op de Bisselt en bij de Plasmolense Hof, ligt een uitgebreide kaart met de route en een korte informatietekst over alle monumenten voor u klaar.

Voor meer informatie over route en monumenten: https://maasburen.nl/berichten/open-monumentendag-2022-mook-en-middelaar-zondag-11-september.