Een van de Tribute artiesten bij De Wolfsberg. (foto: Ben Wijnhoven)
Een van de Tribute artiesten bij De Wolfsberg. (foto: Ben Wijnhoven) Foto: Ben Wijnhoven

Zeventiende Tributefestival bij De Wolfsberg

GROESBEEK – Op de twee podia’s in de tuin van hotel-restaurant De Wolfsberg was het afgelopen weekend een keur van artiesten uit heel Europa die hun favoriete band en artiest imiteerden alsof ze echt op het podium stonden. 

Zaterdagavond trad de Franse ‘James Brown‘, die een aantal blazers had meegenomen op. Hij maakte bij het publiek de nodige indruk en niet te vergeten de eigen ‘Tom Jones'. De Rolling Stones uit Duitsland en Bruce Springsteen uit Engeland en de twee Nederlandse bands die op een voortreffelijke wijze Chaka Khan en Mumford and Sons imiteerden. Alle artiesten waren nauwelijks van de originele zangers en bands te onderscheiden. 

Zaterdagavond was het tribuut gebeuren totaal uitverkocht en hebben de duizenden muziekliefhebbers – afkomstig uit het hele land en zelfs over de grenzen heen - hebben met volle teugen kunnen genieten van hetgeen er op de podia’s geboden werd. In totaal hebben het afgelopen weekend zo’n zevenduizend liefhebbers de ruin van De Wolfsberg bezocht en onder het genot van een hapje en een drankje meegezongen met de artiesten. 

Zondag was het de beurt aan de Adèle uit Nederland, Bon Jovi uit Duitsland, Stevie Wonder van Nederlandse bodem, Bryan Adams uit Denemarken, The Eagles uit Engeland en de ACDC uit België. Ben Wijnhoven die samen met zijn twee dochters de Tribute festivals organiseert was een tevreden man. Er is wel degelijk behoefte aan een dergelijk muziekgebeuren zoals bij De Wolfsberg laat Ben desgevraagd weten .