Leden van Drumshowband Mook tijdens de statiegeldactie. (foto: Grad Derks)
Leden van Drumshowband Mook tijdens de statiegeldactie. (foto: Grad Derks) Foto: Grad Derks

Zomer, hitte, drinken, flessen en DrumShowBand Mook!

MOOK - Met de zomer nog in volle gang, zijn de leden van DrumShowBand Mook alweer druk bezig met de voorbereidingen van de Statiegeldflessen-actie.

Al tientallen jaren zorgt deze enthousiaste Mookse slagwerkgoep voor het ophalen van alle statiegeldflessen. In de week na de Mookse kermis is het inmiddels een traditie geworden dat met de nodige muziek door de straten van Mook deze milieuvriendelijke actie gehouden wordt.

Over drie dagen verdeeld hebben de burgers de mogelijkheid om al hun lege flessen mee te geven, en hoeven dus niet zelf met flessen of kratten te sjouwen. Zeker met de huidige temperaturen is dat voor velen een prachtige oplossing.

Het advies blijft dan ook om zèker goed te blijven drinken, maar laat dus vanaf nu de lege flessen staan! Deze worden dan op de eerste drie dagen in september opgehaald, verdeeld over grof gezegd drie routes:
donderdag 1 september vanaf 18.00 uur: Rijksweg vanaf viaduct tot en met Lindeboom;
vrijdag 2 september vanaf 18.00 uur: Gelre-Leenherenstraat tot en met Bovensteweg;
zaterdag 3 september vanaf 10.00 uur rest centrum Mook.

De flessen kunnen ook klaargezet worden wanneer men op die dagen niet thuis kan zijn, zodat ze alsnog meegenomen kunnen worden. En... ook financiële steun is zeer welkom! De opbrengst komt volledig ten goede aan DrumShowBand Mook.

"Wilt u wat meer van deze slagwerkgroep weten, dan is men welkom op de repetitie-avond, op maandag vanaf 19.30 uur in de zaal van t Moks Cafè aan de Groesbeekseweg."