Voorkant boek 100 jaar Cosmas en Damianuskerk.
Voorkant boek 100 jaar Cosmas en Damianuskerk. Foto: Parochie Groesbeek

Feestweek 100 jaar Cosmas en Damianuskerk in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - De parochie van Groesbeek viert een week lang het 100-jarig bestaan van de Cosmas en Damianuskerk.

De feestweek begint met een heilige Mis op zondag 25 september om 10.00 uur, die opgeluisterd wordt door kerkkoor Sint Caecilia, Schola Cantorum en jeugdkoor Mikado. Fanfare Wilhelmina en schutterij Sint-Hubertus zullen voor een extra feestelijke stemming zorgen.

Bisschop Gerard de Korte is de hoofdcelebrant. Hij zal Aloys van Velthoven officieel installeren als pastoor.
Aan het eind van deze Mis wordt het prachtige boek over 100 jaar parochieleven gepresenteerd door auteur Sjef Schmiermann. Dit boek na afloop van de Mis te koop voor het vriendenprijsje van 10 euro.

Vrijwilligers schenken koffie en thee voor alle kerkgangers. Ook zullen na afloop van de Mis foto’s uit de 100-jarige geschiedenis geprojecteerd worden op een groot scherm. En er zullen enkele ‘kerkschatten’ tentoongesteld worden.

Op maandagavond 26 september wordt om 18.30 uur de rozenkrans gebeden. Op woensdag en vrijdag zijn er rondleidingen voor scholen. Dinsdag zijn er activiteiten voor jongeren. Op donderdag spelen de eigen organisten vanaf 20.00 uur hun lievelingsstukken op het orgel. Op vrijdag is er om 19.30 uur een meditatie.

De feestweek eindigt met de slotviering op zaterdag 1 oktober om 19.00 uur, die muzikaal ondersteund wordt door het Horst-Sionsheuvel-Breedeweg-koor. Na afloop van deze viering zullen in de hal van de kerk fraaie panelen onthuld worden.

Het volledige programma van de feestweek istaat op: www.parochiegroesbeek.nl.