Afbeelding
Foto: Jannie Schaapman

‘Zeven wegen van barmhartigheid’ in de protestantse kerk in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - In de maand september is er iedere vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur in de protestantse kerk van Groesbeek, Kerkstraat 18, de expositie ‘Zeven wegen van barmhartigheid’ te zien. 

Op zeven schilderijen van de kunstenares Jeltje Hoogenkamp zijn de zeven werken van barmhartigheid op abstracte en symbolische wijze verbeeld: hongerigen voeden, dorstigen laven, naakten kleden, vreemdelingen huisvesten, zieken verzorgen, gevangenen bezoeken en doden begraven. Bij ieder schilderij heeft Corrie Kopmels een kort gedicht geschreven. De beide kunstenaressen hebben zich laten inspireren door de beroemde zeven schilderijen over barmhartigheid van de Meester van Alkmaar (1504), die in het Rijksmuseum in Amsterdam hangen

Werken van barmhartigheid, onze tijd schreeuwt erom met de oorlog in Oekraïne, de vluchtelingen in Ter Apel, de boeren en het klimaat. Nieuwe beelden kunnen ons prikkelen om na te denken over wat barmhartigheid in onze tijd betekent.

Loop in september eens binnen en bekijk in alle rust en aandacht deze inspirerende werken. Ook tijdens de Open Monumentendagen op 10 en 11 september is de kerk open (12-16 uur) en zijn de schilderijen te bekijken.