Ontginning van de heide.
Ontginning van de heide. Foto: onbekend

Open monumentenweekend Molenhoek

Algemeen

MOLENHOEK - Op 10 en 11 september zijn weer de jaarlijkse Open Monumentendagen. Op beide dagen zal de Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten kerk van Molenhoek geopend zijn van 12.00 tot 17.00 uur. 

Sinds 2005 worden er in Molenhoek de jaarlijkse Open Monumentendagen georganiseerd. Molenhoek telt één rijksmonument, namelijk Jachtslot Mookerheide, en vijf gemeentelijke monumenten waaronder vier particuliere woningen en een kerkgebouw. 

Dit jaar is gekozen voor het thema: ‘Van de grote stille heide naar een gezellige bruisende dorpsgemeenschap’. Aan de hand van talloze foto’s kun je op 10 en 11 september in de kerk ‘wandelen’ door de geschiedenis van Molenhoek. In de loop van de tijd is er veel veranderd. Een gedeelte van de heide is ontgonnen en veel boerenbedrijfjes zijn verdwenen. In het dorp zelf hebben de ‘stenen’ de overhand gekregen. 

Met het ontstaan van het dorp kwamen er verschillende winkeltjes en werden veel verenigingen opgericht zoals bijvoorbeeld volksdansen, tafeltennis, gilde, toneelspelen en carnaval. Aan het rijke verenigingsleven zal de nodige aandacht vesteed worden. Bovendien zal er een doorlopende PowerPoint-presentatie te zien zijn. 

De deur staat voor iedereen open op 10 en 11 september van 12.00 tot 17.00 uur, Stationsstraat 62, Molenhoek. De toegang is gratis.