Mia (links) krijgt bloemen van Lenie als dank.
Mia (links) krijgt bloemen van Lenie als dank. Foto: Joop Verstraaten

Mia Janssen steun en toeverlaat voor Lenie Lamers moet na 29 jaar noodgedwongen stoppen

Algemeen

BREEDEWEG – Vrijdagmorgen was het voor Mia Janssen een afscheid na 29 jaar Lenie Lamers (70) bijgestaan te hebben. Nadat Lenie in 1992 en 2005 een herseninfarct had gekregen kon ze eigenlijk helemaal niets meer. 

Het was Mia Janssen (73) van de Grafwegen die hulp bood en dat heeft ze liefst 29 jaar gedaan. Een morgen in de week het zware werk opknappen en eigenlijk het hele huishouden bestieren, zodat Lenie op de been kon blijven. De afgelopen jaren ging Lenie zienderogen vooruit ondanks dat de nog de nodige beperkingen van de herseninfarcten heeft overgehouden. 

Het was een afscheid in de prachtige bloementuin van Mia aan de Grafwegen met gebak en niet te vergeten een kolossaal flamingo bloemstuk als dank voor het vele werk dat Mia voor Lenie in al die jaren betekend heeft. 

“Ik mis Mia nu al, want ze hoorde gewoon bij de inboedel, laat Lenie weten”, aldus Lenie. Morgen komt de nieuwe hulp ook voor een halve dag in de week en ik hoop dat ik er net zo veel plezier aan beleeft als Mia. Mia kan nu haar tijd gaan gebruiken om te zorgen voor haar man Henk en als er tijd overblijft ben ik in de bloementuin te vinden”, zegt Mia.