De KBO leden uit Ooij bij het politiemuseum in Langenboom.
De KBO leden uit Ooij bij het politiemuseum in Langenboom. Foto: Bert Roodbeen

KBO Ooij naar Veghel en Langenboom

Algemeen

OOIJ – De Ooijse KBO kon eindelijk weer een dagreis organiseren voor haar leden. Op donderdag 25 augustus gingen liefst 57 leden met de bus van Leenders naar de Noordkade in Veghel. Op de locatie van waar voorheen de mengvoederfabriek van CHV was gevestigd.

Het is een plaats waar het zoveel mogelijk het industriële erfgoed is behouden en waar kunst, cultuur en food elkaar aanvullen.

De KBO ging op bezoek bij Koffie Noord. Na het genuttigde bakje koffie met Brabants lekkers was er een (proef) excursie, waar Mark van Berkel vertelde over de herkomst en gebruik van diverse soorten koffie. Na de lunch kon men nog naar enkele overblijfselen van het Industriële erfgoed gaan bezichtigen in het oude fabrieksgebouw.

Rond één uur ging de bus verder voor het tweede gedeelte van de van de reis, deze ging naar het Museum voor Nostalgie en Techniek in Langenboom .

Ook het Politiemuseum dat hier sinds 2015 is gevestigd van oud-politieman Henk Baron is een bezoek meer dan waard. Hier is een uitgebreide verzameling uit de wereld van politie en Marechaussee te zien. De tijd was voor enkele te kort om alles te bekijken. Met een driegangendiner werd deze geslaagde dag afgesloten.