De jeugd van Beek druk met bouwen van Tipi's.
De jeugd van Beek druk met bouwen van Tipi's. Foto: Peter Hendriks

Kindervakantie-activiteiten in Beek , Leuth en Ooij zitten er weer op

Algemeen

BEEK/LEUTH/OOIJ – De kindervakantie-activiteiten in zowel Beek, Leuth en Ooij zitten er weer op. Over het weer hebben de organisaties niet te klagen gehad, al was het zo nu en dal wel een beetje te warm, maar dat kon de kinderen niet deren. 

Zij genoten met volle teugen voordat zij afgelopen maandag de schoolbanken weer opgezocht hebben. In Beek draaide dit jaar alles om het circus, terwijl in Leuth hard gewerkt werd aan het Kinderdorp. De kinderen in Ooij gingen ondanks het warme weer op skivakantie.

Beek 

Het Wylerbergmeer was ook dit jaar de ideale locatie voor de Kindervakantieweek en het wordt ieder jaar drukker laat de organisatie weten. Dit is mogelijk dankzij de vele vrijwilligers. In totaal hebben 160 kinderen aan de kindervakantieweek deelgenomen. In Beek kunnen kinderen ook een of twee nachten blijven slapen, war maar liefst 96 kinderen gebruik van hebben gemaakt.

Leuth

In Leuth werd al voor de 49ste maal kinderactiviteiten georganiseerd. Er werd begonnen met hutten bouwen, gevolgd door spellen met veel water. Ook is het hele gezelschap 90 kinderen naar Dippie Doo in Best geweest. Dit is allemaal mogelijk, dankzij de vele vrijwilligers en de hulp van veel ouders. In de avonduren is de jaarlijkse avondvierdaagse afgewerkt met uiteraard een feestelijk intocht op de vrijdagavond.

Ooij
In Ooij is gestart met de Jeugd3daagse, waarna er een groot sneeuwfestijn werd georganiseerd terwijl het midden in de warme zomer was. Inmiddels waren de slaapplekken in orde gemaakt en werden de luchtbedden opgeblazen waarna het feest kon beginnen. Er werd gezwommen en gespeeld tijdens de winterspelen. Het hele gebeuren werd afgesloten door Anton aus Tirol.

De jeugd als ware tentenbouwers in Leuth.
De jeugd van Ooij houdt zich bezig met spelen.