Er werd heel wat afgesnuffeld in Millingen.
Er werd heel wat afgesnuffeld in Millingen. Foto: Peter Hendriks

Snuffelroute Millingen zorgt voor opgeruimde zolders, garages en opbergkasten

Algemeen

MILLINGEN – De vierde snuffelroute in Millingen is weer een groot succes geworden. Zo’n tachtig deelnemende adressen in Millingen hadden hun overtollige spullen van de zolder, garage of opbergkasten voor de dag gehaald voor de liefhebbers en die waren er genoeg. 

In de stralende zon werd er afgelopen zondag heel wat afgesnuffeld en ging menigeen met wat naar huis voor een appel en een ei. De spullen lagen verspreid in het dorp op opritten bij woningen, op tuinpaden en op gazons. Ze waren te herkennen aan de ballonnen en vlaggetjes die de organisatie ter beschikking had gesteld. 

“Het is een feite een sociaal evenement, de mensen praten met elkaar en komen van heinde en verre”, aldus Mariette ten Westeneind, een van de organisatoren van de snuffelroute. “Er komen mensen uit het hele land die hier in de omgeving op campings verblijven en dat is juist de bedoeling.” 

De deelnemers betalen tien euro en als er wat overblijft gaat dat bedrag naar een goed doel. Dat was vorig jaar het plaatselijke ziekencomité en dit jaar gaat het restant naar het SWOM (Stichting Welzijn Ouderen Millingen).