Vrijheidsmarkt bij Vrijheidsmuseum Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – Op zondag 18 september zijn er in en om het Vrijheidsmuseum aan de Wylerbaan in Groesbeek diverse activiteiten voor jong en oud. Ter gelegenheid dat 78 jaar geleden de Operatie Market Garden van start ging is er van alles te doen tussen 10.00 en 17.00 uur. 

Zo zijn er verschillende live muziekoptredens van onder andere de Bill Baker’s Big Band, The Barclay Brothers alsmede de Batavorum Pipe sans Drums uit Nijmegen. Voor de kinderen zijn er ook diverse activiteiten zoals cartoon tekenen en bevrijdingsrokken knutselen en luisteren naar de verhalen van de opa’s en oma’s die vertellen over WO2 (aanmelden hiervoor is noodzakelijk).
Maar uiteraard is er ook een grote kindervrijmarkt op het buitenterrein van het museum. Zoals voorgaande kan men een kijkje nemen bij de radioshow met zend– en ontvangstapparatuur uit de WO2 en kan men diverse old timers bekijken. Of meegaan met de fieldtrips in een Willy’s MB eveneens uit de WO2 die verzorgd worden door Grateful Generation Tours.

De entree voor het bezoeken van de Vrijheidsmarkt bedraagt 7,50 voor volwassen en 3,00 euro voor kinderen van 7 tot 17 jaar. Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.