Afbeelding
Foto:

Atelier Hub in Groesbeek gaat uitbreiden

GROESBEEK - Steeds meer mensen zoeken een werkplek om buitenshuis te werken. Voor de kunstzinnigen onder ons biedt Atelier Hub al werkplekken. Wij gaan onze ruimte verder uitbreiden. Naast het bestaande atelier worden er In het voormalige pand van sportschool Active Studio, gevestigd aan de Margrietstraat 5, werkplekken gerealiseerd. 

Dankzij sponsoring van Wennekers Wonen zijn er vanaf 1 oktober nieuwe werkruimtes beschikbaar. “De huidige deelnemers zijn enthousiast”, vertelt initiatiefneemster Mariëlle Poelen. “Het is mooi om te zien dat kunstenaars die elkaar niet kenden nu samenwerken en elkaar inspireren.”

Om kennis te maken met de kunstenaars en Atelier Hub is er zondag 2 oktober van 13.00 tot 17.00 een open dag. Kom kunst kijken en ontmoet de kunstenaars. De kunstenaars die het afgelopen jaar al in Atelier Hub gewerkt hebben laten hun werk zien. Zij zijn zelf aanwezig en geven graag tekst en uitleg. De technieken schilderen, tekenen, stofbewerking, keramiek en fotografie komen hier samen.

Wat is er zoal te zien

Het schilderwerk van Hadewien Dobbelaar kenmerkt zich door de mooie en zachte kleuren. Zij werkt met zelfgemaakte verf van ei tempera. Verassend zijn de mooie doeken van Doortje Hendriks waar het licht als ware het glas in lood door heen schijnt.

Bij de fantasierijke collages van Anita Bogers ontmoeten mens en natuur elkaar. De grote doeken van Jacqueline Mensink lijken een doolhof van kleuren waar vele wegen in te vinden zijn. Op de doorzichtige glas- en verfwerken van Marian Leusink heeft het licht vrij spel en ontdek je steeds weer iets nieuws.

De foto’s van Henk Bouckaert zijn beelden van een kleurrijke nieuwe werkelijkheid. Mariëlle Poelen maakt portretten en geeft met vrolijke kleuren kringloop vazen ’n nieuw leven. Naast dat je als kunstenaar zelf actief kunt zijn, is er er ook de gelegenheid om cursussen te volgen of te geven. Op dit moment zijn er onder andere een cursus keramiek en schrijfdans voor kinderen. Daarnaast heeft u gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe kunstenaars die dit nieuwe seizoen zijn gestart.

Nieuwsgierig geworden? 

Bezoek de open dag of bel Mariëlle Poelen 06 41816240. Natuurlijk kunt u altijd voor meer informatie kijken op www.atelierhub.nl.