Afbeelding
Foto: Theo Janssen

Handbalclinic door Nikki van der Vorst

Algemeen

GROESBEEK - Afgelopen zondag gaf de 16-jarige Groesbeekse Nikki van der Vorst, momenteel keepster bij eredivisievereniging VOC uit Amsterdam en keepster bij TeamNL U19, een handbalclinic in sporthal Heuvelland. De clinic werd gegeven aan de jeugdleden van handbalvereniging Groesbeeks Glorie

Nikki begon op 6-jarige leeftijd haar handbalcarrière bij Groesbeeks Glorie.  Volgens de trainers  en huidige keeperstrainer Theo Janssen was het al snel te zien dat Nikki een geboren talent was. Nikki meet  1m 77, best lang voor haar leeftijd, ze is technisch heel goed, zeer balgericht en beschikt over snelle reflexen. Ze ontwikkelt zich als een komeet en zocht het al vroeg hogerop. 

Op jonge leeftijd keepte ze al enkele keren in damessenioren 1 bij Groesbeeks Glorie waarnaar ze het als 14 jarige op een hoger niveau ging proberen bij BEVO uit Panningen. Daar maakte ze in de jeugddivisie en tweede ploeg in de hoofdklasse al de nodige speelminuten. Zelfs invalbeurten in de hoofdmacht in de tweede divisie zijn een teken dat haar capaciteiten opgemerkt worden. 

Nikki komt ook in beeld bij Jong Oranje, nu Team NL U 19, en volgt keeperstrainingen op Papendal. Na een paar jaartjes Bevo vertrekt Nikki naar eredivisievereniging VOC uit Amsterdam. Nikki heeft in TeamNL U19 al meerdere interlands gekeept, onder andere het WK in Noord-Macedonië en het EK in Georgië. Groesbeeks Glorie is trots op Nikki en bedankte haar voor de leuke trainingen die zij in samenwerking met trainer Theo Janssen verzorgde voor de jeugdhandbalsters.