Boerderij De Holthurnsche Hof.
Boerderij De Holthurnsche Hof. Foto: Peter Pouwels

Herfstwandeling met bossen, heuvels en leemkuilen

Algemeen

GROESBEEK - Op zondag 13 november zal Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) weer een publieksexcursie verzorgen. De start is om 14.00 uur bij het landgoed De Holthurnse Hof aan de Zevenheuvelenweg 48A in Berg en Dal.

In deze omgeving stond ooit de eerste’ fabriek’ van Nederland. We kijken of hier nog sporen van terug te vinden zijn. Vervolgens gaat de tocht door de bossen van het Nederrijk, via de Duitse grens naar de Duivelsberg.
Onderweg kunnen we genieten van de herfstkleuren, uitzichten en paddestoelen. De wandeling gaat over heuvelachtig terrein met soms slechte paden. Een goede wandelconditie is daarom vereist.

Deze tocht duurt ongeveer 2-2,5 uur. Let op! Er zijn werkzaamheden op de Zevenheuvelenweg. Autoverkeer vanaf Groesbeek dient de omleidingsborden te volgen. Omleiding via Nijmeegsebaan of via de Wylerbaan. De hoofdingang van de Holthurnse Hof aan de Zevenheuvelenweg is open. 

Aanmelding voor deze wandeling graag vòòr 11 november bij Niek Backus: niekx66@gmail.com. Voor meer informatie: Niek Backus, 06 22783390.