De muzikanten Janske Polman en Ton Lukassen vormen de basis van het muzikaal project 'tonentalen'.
De muzikanten Janske Polman en Ton Lukassen vormen de basis van het muzikaal project 'tonentalen'. Foto: Menno Bemelmans

Tonentalen speelt in het Ateliermuseum Jac Maris

Algemeen

HEUMEN - Op woensdagavond 9 november vanaf 20:00 uur spelen de celliste Janske Polman en gitarist/componist Ton Lukassen in het ‘Ateliermuseum Jac Maris’ in Heumen. Deze unieke, fraaie, authentieke combinatie zorgt voor een warme muzikale omhelzing.

In Trianon werd in 2019 het ei gelegd; een opmaat voor de samenwerking tussen de klassiek geschoolde uit Malden afkomstige celliste en de Nijmeegse gitarist (klassiek en flamenco), die met zijn gitaar en de drive te creëren, verbintenissen aangaat met muziekstijlen en componisten van ver over onze landsgrenzen. 

Waar je even wilt zijn

Vanaf 2015 schrijft Ton geïnspireerd door onder andere de flamenco, fado, jazz en Latijns-Amerikaanse componisten, eigen werk. Het genre kenmerkt zich als autobiografisch. Muziek die je daar brengt, waar je soms even wilt zijn. Tonen in een kleurrijke dynamiek, in wankel evenwicht over dát wat zo bij ons hoort.

Van ver en dichtbij

Alles wordt aangeraakt, veel komt voorbij. Muziek ontsnapt uit andere windstreken waait vanavond in het bijzondere ‘Ateliermuseum Jac Maris’ - naar uw oren. Entree? Rondje met de pet!