Halloween op De Mansberg.
Halloween op De Mansberg. Foto: John Egbers

De Mansberg was weer de engste straat van Groesbeek...

Algemeen

GROESBEEK – Het is op de vrijdagavond voor de Halloween traditie om de zo rustige straat in Groesbeek om te dopen tot de engste straat van Groesbeek en misschien wel van heel Nederland. 

Speciaal voor deze avond was de straatverlichting gedoofd, zodat het geheel nog enger gemaakt werd. Het merendeel van de woningen en tuinen was in Halloweensfeer gebracht met doodskoppen, grafzerken, grote spinraggen, heksen en noem maar op.
Speciaal voor deze avond was de weg voor het verkeer afgesloten; dit om de kinderen de ruimte te geven om van deur tot deur te gaan tijdens ‘Trick or Treat’ om zoveel mogelijk snoep te verzamelen. Het was een drukte van jewelste van mensen met kinderen om de genieten van de enge straat. Menig kind zal daardoor misschien niet zo goed geslapen hebben buiten de kinderen van de Mansberg, want die zijn na de achtste maal er wel aan gewend geraakt.

Halloween in De Mansberg heeft zo’n 450 belangstellenden getrokken, die al dan niet griezelend langs de 35 versierde huizen en tuinen liepen. Er waren onder de bezoekers ook volwassenen en kinderen bij die Halloween verkleed waren. Het volgend jaar wordt op 27 oktober de negende editie van Halloween op De Mansberg gehouden, aldus John Egbers .