Eerste schoolontbijt na de herfstvakantie in Onder de Bogen Groesbeek.
Eerste schoolontbijt na de herfstvakantie in Onder de Bogen Groesbeek. Foto: Peter Hendriks

Op eerst schooldag ochtendontbijt en lunch

Algemeen

GROESBEEK – Zestien kinderen hebben maandagmorgen om 08.00 uur gebruik gemaakt van het eerste schoolontbijt op voorzieningenhart Op De Heuvel aan de Margrietstraat in Groesbeek. 

De tafel in de kantine was helemaal gedekt zodat de 16 kinderen afkomstig uit Syrië, Oekraïne en Groesbeek aan de slag konden om zelf hun boterhammen te smeren. Het bruin brood stond klaar evenals het zoete beleg en niet te vergeten de thee en melk. Ook werden er boterhammen gesmeerd voor het lunchpakket dat ze tussen de middag in de pauze konden consumeren. 

De vier broden waren net genoeg om de magen van de kinderen te kunnen vullen. Wethouder Irma van de Scheur was ook vroeg in de weer om dit eerste schoolontbijt mee te maken. Het was leuk en gezellig, liet zij naar afloop weten, je ziet dat er duidelijk behoefte aan is. 

Dit schoolontbijt en lunch is een initiatief van Forte Welzijn en voorzieningenhart Op De Heuvel. Syl Kerstens van het voorzieningenhart Op De Heuvel heeft Bakker Hans gevraagd of hij hierin wat wilde betekenen. Hij vond het zo’n goed initiatief dat Syl Kerstens iedere schooldag vier broden bij Hans de Echte Bakker kan komen ophalen.