Ingezonden brief

Nu Rookoverlast Online Melden

Hierbij een herhaalde oproep om met ons, de Schone Berglucht groep, in actie te komen voor schonere lucht in onze gemeente. Voel je je ook betrokken bij het klimaat en de kwaliteit van leven voor de generaties na ons, en wil je graag iets bijdragen? Dan ontmoeten we je graag! 

De oproep van september jl. om de luchtkwaliteit gedurende minstens een jaar te gaan meten met deelnemers verspreid over onze en ons omringende gemeenten is een succes geworden.Ook de kerngroep wordt inmiddels steeds groter! Verder hebben we waardevolle contacten met een houtstookvrij initiatief in Nijmegen-Oost en met de fijnstofmeters van Lentse Luchten in Lent. We gaan zoveel mogelijk  klachten het komende jaar bundelen en naar buiten brengen. Nu is het moment mee te doen voor een schonere lucht! Aanmelden kan bij schoneberglucht@gmail.com.

Wil je meedoen met rook- en stankoverlast melden zonder aanschaf van een meetkast? Dan is er vanaf nu de mogelijkheid iedere keer, als je last hebt, een (gedetailleerde) melding te doen. Dat kan ook anoniem. We hebben voor dat doel een digitale vragenlijst gemaakt die je op smartphone, tablet of pc kunt invullen. Te vinden op https://schoneberglucht.blogspot.com.

P. Kavelaars.