Themabijeenkomst over hulp
bij het regelen van Wmo-ondersteuning

BERG EN DAL - Veel inwoners van de gemeente Berg en Dal hebben of krijgen te maken met een situatie dat zij hulp nodig hebben. Die ondersteuning kan onder andere via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) geleverd worden.

Het regelen van die Wmo-ondersteuning kan soms best lastig zijn en het is soms moeilijk te erkennen dat hulp nodig is. Ook kan het doen van een aanvraag best wel spannend zijn en soms is het niet duidelijk wat de rechten van iemand zijn. Daarom bestaan binnen onze gemeente verschillende organisaties die inwoners gratis helpen om uit te zoeken welke ondersteuning nodig is en om inwoners te helpen om die ondersteuning aan te vragen. De personen die hierbij hulp kunnen bieden, noemen we: onafhankelijke cliëntondersteuners. Maar, uit een onderzoek van de gemeente Berg en Dal blijkt dat ongeveer 60% van de Wmo-cliënten helemaal niet bekend is met de mogelijkheden om hulp te krijgen bij het aanvragen van ondersteuning!

De Wmo-adviesgroep Berg en Dal organiseert daarom op 16 november een bijeenkomst over hoe u geholpen kunt worden bij het regelen van zorg, huishoudelijke hulp en hulpmiddelen. Tijdens de middag zal de Wmo-Adviesgroep, en ook de gemeente, MEE Gelders Poort en juridisch specialist Kevin Wevers zichzelf aan u voorstellen en uitleggen wat ze voor u kunnen betekenen. Uiteraard kunt u die middag ook vragen stellen.

Iedereen die hulp nodig heeft, mantelzorgers en iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom! De bijeenkomst vindt plaats in cultureel centrum De Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek. De start is om 14.00 uur. Vanaf 13.30 uur is men al welkom. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 16.00 uur. De koffie/thee en cake staan klaar!

Niet in de gelegenheid om naar de bijeenkomst te komen, maar wel een vraag? Geen probleem! Neem dan gerust contact op: 06 13415975.