Leer gedichten schrijven in Bibliotheek Groesbeek. (foto: Marcel Krijgsman)
Leer gedichten schrijven in Bibliotheek Groesbeek. (foto: Marcel Krijgsman) Foto: Marcel Krijgsman

Gedichten lezen en schrijven in Groesbeek

GROESBEEK - Heb je altijd al gedichten willen schrijven, of schrijf je al gedichten en wil je hier beter in worden? In Bibliotheek Groesbeek kun je vanaf woensdag 16 november meedoen met een poëziecursus voor volwassenen. Samen met schrijver en dichter Willemijn Kranendonk ga je zes avonden gedichten lezen en schrijven. Je leert wat een goed gedicht is, welke soorten metaforen er zijn, hoe je die kunt gebruiken en hoe je spannende onderwerpen voor een gedicht bedenkt.

Tijdens de cursus komen verschillende teksten over poëzie voorbij, zoals hoofdstukken uit het boek 'Olijven moet je leren lezen' van Ellen Deckwitz. Ook lees je samen wekelijks een gedicht. De cursus is voor beginners tot lichtgevorderde schrijvers, maar iedereen die houdt van poëzie is welkom.
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en vindt plaats op woensdag 16, 23 en 30 november, 7 en 14 december en 11 januari van 19.30 tot 21.00 uur in Bibliotheek Groesbeek (Kloosterstraat 13). Bibliotheekleden betalen voor de complete cursus € 100 euro; overige bezoekers 115. Je kunt je inschrijven via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda.  

Willemijn Kranendonk 

Willemijn Kranendonk (1994) is schrijver, dichter en scenarist, voor zowel kinderen als volwassenen. In januari 2022 verscheen bij Uitgeverij Van Oorschot haar debuutroman 'De Geliefden' die lovend werd ontvangen in de pers. Ze droeg voor op vele literaire festivals en ze won al meerdere prijzen met haar gedichten en verhalen. Op 18 mei 2022 verscheen haar eerste kinderboek 'Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost' bij Uitgeverij Menlu.

De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert nog veel meer activiteiten, zoals lezingen, kindercolleges en workshops. Kijk op www.obgz.nl/agenda voor het hele programma.