Harry Potterkamp bij fanfare St. Cecilia

MILLINGEN - Dit jaar reisde de jeugd, en ieder die zich nog jeugdig voelde, af naar Lunteren voor een weekend vol magie en Hokus-Pocus. Het thema was namelijk Harry Potter, iets waar veel van de leden van fanfare St. Cecilia fan van zijn. 

"We begonnen met traditionele appeltaart en speculaas van Cor, wat weer smullen was! Daarna kon je door een geheimschrift te ontcijferen erachter komen of je bij Griffoendor, Zwadderich, Ravenklauw of Huffelpuf hoorde.
Nadat iedereen zijn eigen toverstok gemaakt had trokken we het bos in voor het nachtspel. Hedwig, Aragog, Pluisje en zelfs een Dementor; ze zaten allemaal in het bos verstopt met raadsels. Natuurlijk gingen we daarna nog niet slapen, maar kwamen er allerlei bord- en kaartspellen op tafel."

"De volgende ochtend startten we met Zwerkbal, waarbij er flink gescoord is met de Slurk en waarbij de Beukers je om de oren vlogen. Een lekkere lunch met soep ging er dan ook wel in, en ’s middags stond het volgende spel op het programma. Wie bouwde de langste Zweinstein Express? Door opdrachten uit te voeren kon je treintjes winnen om een route langs bekende Harry Potter locaties te bouwen. 

Onze chef-koks hadden ondertussen alweer een heerlijke maaltijd voorbereid en de toetjes waren binnen no-time op. ’s Avonds was er weer een spel in het bos, waarbij we op excursie gingen tijdens een les Plantkunde. Gemaakte foto’s van bepaalde dingen, dieren en mensen in het bos leverden punten op voor je groep.

De volgende ochtend werden er schattige Mandragora’s geknutseld, die gelukkig niet krijsten. Tot slot was er een Harry Potter quiz die iedereen op de telefoon kon spelen. Griffoendor werd de winnaar van het weekend, maar iedereen heeft een geweldig kamp gehad! De jeugdcommissie is iedereen dankbaar, die is mee geweest; we hebben genoten!"