Gonnie Hopmans is enthousiast over haar werk bij de Zonnebloem. (foto: Gerie van der Land-Zijderveld)
Gonnie Hopmans is enthousiast over haar werk bij de Zonnebloem. (foto: Gerie van der Land-Zijderveld) Foto: Gerie van der Land-Zijderveld

De Zonnebloem: Er kan

zoveel meer dan je denkt

MIDDELAAR - Vrolijk: “Boven heb ik twee zonnebloemen, zal ik daarmee op de foto gaan!?” Zo vestigt Gonnie Hopmans nog meer aandacht op De Zonnebloem in de gemeente Mook en Middelaar. Sinds 2015 is zij Zonnebloemvrijwilliger. 

“Met plezier. Mijn gast is Truus Damen, wij hebben altijd veel te praten. Bij het weggaan verheugen we ons al op de volgende afspraak. Ook onderling met de vrijwilligers is de sfeer altijd goed en gezellig. Vorige week zijn we nog lekker wezen wokken.”

Ook van de speciale Zonnebloemactiviteiten wordt Gonnie blij. Donderdag 10 november is er weer een activiteitendag in De Koppel in Middelaar. Lachend zegt ze: "Misschien zijn er naar aanleiding van dit stukje dan nieuwe gezichten, ik ben benieuwd.”

Gonnie is voor veel mensen in Mook en daarbuiten een bekend gezicht. 23 jaar lang werkte zij bij slagerij De Vocht in Mook. Er zijn veel mooie herinneringen. “Soms word ik nog aangesproken op mijn werk in de slagerij, dan vertelt iemand spontaan dat ik hem of haar als kind een plakje worst gaf. Leuk hè.”

Nu werkt Gonnie drieënhalve dag per week als filiaalmanager bij Kruitvat in Nijmegen Noord. “Jonge collega’s om mij heen. Fantastisch! Wat zou het mooi zijn als ook bij onze Zonnebloem meer jongeren, gasten én vrijwilligers, aansluiten. Met alle plezier wil ik ze vertellen hoe waardevol de zonnebloemcontacten zijn.”

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking en voor vrijwilligers vanaf 18 jaar. Meld je aan, dat kan via www. www.zonnebloem.nl/mook-middelaar-molenhoek of via www.maasburen.nl.