Groot gedeelte Marktplein afgezet voor sloop voormalige Scapino en Hema. (foto: Joop Verstraaten)
Groot gedeelte Marktplein afgezet voor sloop voormalige Scapino en Hema. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Sloop panden Marktplein Groesbeek van start

GROESBEEK - Vanaf dinsdag 1 november is de sloop van de panden op het Marktplein van de voormalige winkel van Scapino en De Hema van start gegaan. Op die plaats komt een nieuw appartementencomplex met winkels op de begane grond. 

De sloop alsmede de bouw kunnen voor overlast gaan zorgen. Zo zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar. Tijdens de weekmarkt op de dinsdagen is parkeren op het Marktplein niet mogelijk. Er worden vijf platanen aan de voorkant en aan de zijkant van de oude panden verwijderd om de nieuwbouw mogelijk te maken. 

Het ligt in de bedoeling dat de nieuwe appartementen eind 2023 gerealiseerd zullen zijn. Het afgelopen weekend was het met het parkeren op het marktplein al een puinhoop, omdat er al een gedeelte afgezet was.

Als het appartementencomplex gerealiseerd is zal ook het Marktplein vernieuwd gaan worden. Op dit moment wordt er nog aan de plannen voor het Marktplein gewerkt. De herinrichting van het Marktplein kan niet gelijktijdig met de sloop of nieuwbouw van het appartementencomplex. De reden is onder andere dat er zwaar vrachtverkeer over het Marktplein moet voor de werkzaamheden van het nieuwe complex. Dat gaat niet als het Marktplein opengebroken is.