Taalmaatjes voor Millingen gezocht

MILLINGEN – Taalmaatjes helpen nieuwe Nederlanders bij het leren van de Nederlandse taal. Wil men taalmaatje worden? Er wordt gezocht naar taalmaatjes voor alle dorpen maar nu speciaal voor Millingen. Geïnteresseerde kunnen bellen, appen of mailen naar Elisaberh Loman 06 18706142 of e.loman@bergendal.nl.

Wat doet een taalmaatje? Een taalmaatje spreekt één maal per week met de nieuwe inwoner af om samen de Nederlandse taal te leren. Dit kunnen bijeenkomsten zijn tussen 1 en 2,5 uur. Dit kan men samen af spreken. 

Het is de bedoeling dat men één jaar taalmaatje bent voor de betreffende inwoner. Vindt u het leuk om door te gaan, dan wordt u na één jaar gekoppeld aan een nieuwe inwoner.

Wat doet de gemeente Berg en Dal voor een taalmaatje? De gemeente koppelt de nieuwe inwoner, die de taal wil leren aan een taalmaatje. Een vertegenwoordiger van de gemeente is altijd bij de eerste kennismaking. Zij zorgen voor lesmateriaal, zodat men de inwoner goed kan begeleiden bij het leren van de Nederlandse taal. 

Daarnaast worden er bijeenkomsten georganiseerd met de taalmaatjes om ze nog beter te kunnen begeleiden. Heeft men vragen? Dan staat de gemeente altijd voor hen klaar.