Wethouder Erik Weijers pompt de banden van een gemeente voertuig op.
Wethouder Erik Weijers pompt de banden van een gemeente voertuig op. Foto: Peter Hendriks

Gratis slimme Bandenpomp in centrum Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – ‘Band op Spanning’ heeft de eerste Slimme Bandenpomp in de gemeente Berg en Dal op de parkeerplaats aan de Houtlaan het voormalige kermisterrein. Wethouder Erik Weijers heeft de bandenpomp op vrijdagmiddag 4 november officieel in gebruik genomen: “ Heel makkelijk om te bedienen en fijn dat je nu zeker weet dat je de juiste bandenspanning hebt. Dat is beter voor het milieu, de veiligheid en de portemonnee!”

De bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De Bandenpomp is 24 uur per dag gratis te gebruiken. En laat daarnaast direct zien hoeveel geld men bespaart.

Te lage bandenspanning

In Nederland rijdt liefst 63% van de auto’s met onderspanning. Dit zorgt voor extra CO2 – uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage, een langere remweg en oplopende kosten voor de automobilist. De Slimme Bandenpomp vraagt de gebruiker om een donatie of fooi voor het gebruik. Deze kunt u contactloos betalen.

Automatisch de juiste instelling

Bij de bandenpomp kan men aan de hand van uw kenteken de juiste bandenspanning opvragen. U ziet tijdens het gebruik wat er gebeurt. Na afloop ziet u wat u bespaart.

Band op Spanning bestrijdt de vervuiling en negatieve gevolgen die automobiliteit met zich meebrengt. De organisatie is in 2004 opgezet door Laurens Drogendijk.